CREUAR EL PONT - EXPOSICIÓ
30/05/2017

Per tal de celebrar el centenari de la construcció del pont sobre el reiu Xúquer, s'han preparat diversos actes, el primer dels quals es l'exposició CREUAR EL PONT

La inaguració serà el 3 de juny en la Casa del Bou

 

Creuar el pont,

Facultat de Belles Arts - Universitat Politècnica de València

Fi de Grau 

Rebeca Plana Pèrpiñà - mentora del curs

 

La mostra la componen una sèrie d'obres site-spefic sobre llenç, paper, video art, escultura, o fotografia rescatades de la memòria. Basades en el concepte tan poètic com físic, CREUAR UN PONT. S'uniran aquelles dutes a terme en el propi espai expositiu sobre xapes i materials fungibles rescatats de llocs forans d'Albalat de la Ribera. Per a aquesta ocasió, i valent-se  de la valentia que precedeix el temps i espai, els futurs artistes, alumnes de finalització de grau Facultat de Belles Arts Sant Carles de València han ideat una gran instal·lació on convergeixen i es fonen diversos suports i iconografies d'ahir i d'avui, on la memòria política-social-visual estarà present. "Res ocorre, ningú ve, ningú va, és terrible!"

L'objectiu principal és donar a conéixer a través d'una mostra d'art contemporani (obres pictòriques, poemes visuals, composicions musicals, escultura...) aquests treballs dels alumnes i el patrimoni d'Albalat de la Ribera.

Aquest projecte focalitza la seua mirada cap al PONT D'ALBALAT DE LA RIBERA, com a connexió entre els diferents nivells de coneixement. Per tant l'obra a exposar, rebuda mitjançant un exercici de finalització de grau-projecte expositiu, s'organitza en nivells de coneixement que representen el progressiu avanç que s'experimenta en endinsar-se: del desconeixement es passa a la formació de l'artista, per a arribar a aconseguir la fase de maduresa intel·lectual.

CREUAR EL PONT- CREUAR EL PONT

L'exposició, es planteja amb l'objectiu d'arribar a un enteniment entre el patrimoni cultural i l'art contemporani en totes les seues disciplines, arribant a establir un diàleg entre els dos. D'aquesta forma s'uneix la Universitat amb el mitjà rural donant oportunitat a tots aquells interessats a participar, bé siga mitjançant l'aportació d'obra, bé mitjançant la visita a l'exposició. Així com mitjançant la participació en totes les activitats paral·leles organitzades entre les quals es troben: tallers per a xiquets, conferències impartides per professors de la Universitat o la creació d'obra in situ.

Ella, la memòria, tan eterna. Creuem el llindar. Rescatem el record. 100 anys no són res. Tornem al passat. Estiguem en un present, ja futur. 

Benvinguts al meravellós món de la creació. Bon dia, bona vesprada. Bona sort.

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30