Servei d'Orientació Jurídica gratuït sobre clàusules sòl de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de València (ICAV)

A partir del dia 30 de gener, l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de València engegarà “SOJ Clàusules Sòl” en les seues instal·lacions del SOJ de la Ciutat de la Justícia de València. Un servei pioner d'orientació jurídica gratuïta sobre les clàusules sòl hipotecàries dirigida als ciutadans. El ICAV és el primer col·legi de la Comunitat Valenciana, i un dels primers d'Espanya, a implantar i desenvolupar aquest servei amb l'objectiu de servir a la ciutadania.

“SOJ Clàusules Sòl” ha tingut un gran acolliment, i ha suscitat l'interès de molts afectats. Prop de 40 persones expliquen ja la qüestió, amb cita prèvia per a revisar i preparar la documentació necessària. Aquest servei, compost per advocats especialistes en la matèria, tindrà la capacitat d'atendre fins a 20 casos diaris.

Una actuació que s'emmarca dins de l'acord establert entre la Generalitat Valenciana i els col·legis d'advocats de la Comunitat Valenciana representats pel Consell Valencià de Col·legis d'Advocats (CVCA), per a orientar de manera gratuïta a tots aquells consumidors titulars de contractes hipotecaris que incloguen clàusules solc.

Assessorament

El SOJ ajudarà a la detecció de clàusules solc. Bastarà amb que qualsevol consumidor acudisca al servei amb el seu contracte hipotecari i la relació de pagaments hipotecaris realitzats. A més, aquest servei facilitarà a l'usuari el formulari de la reclamació extrajudicial prèvia i tota l'orientació jurídica necessària per a la seua presentació segons l'establert en el Reial Decret 1/2017, publicat en el BOE de 21 de gener de 2017.

En aquells casos en què la reclamació extrajudicial no concloga de manera satisfactòria i el consumidor decidisca iniciar un procediment judicial, el SOJ informarà sobre com accedir al benefici de justícia gratuïta i, en cas afirmatiu, li designarà un advocat d'ofici. Si no té dret al benefici de justícia gratuïta, indicarà com acudir a un advocat de lliure designació.

Beneficiaris

El ciutadà que sàpia o sospite que és titular d'un contracte hipotecari que incloga clàusules solc pot acudir al nou servei d'orientació jurídica. Aquestes clàusules apareixen en molts contractes hipotecaris amb tipus d'interès variable, sobretot l'Euribor.

Qualsevol persona que vulga sol·licitar cita prèvia pot fer-ho cridant al següent telèfon, pertanyent al Servei d'Orientació Jurídica del ICAV, situat en la Ciutat de la Justícia de València, i especificar que desitja que l'orienten sobre aquest tema en concret: 96 334 75 08

 

Pàgina web: http://www.icav.es/

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31